Tihanyban sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Tihanyban sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tósoki Imre polgármester a Facebookon jelentette be a tihanyiaknak, hogy hosszas mérlegelés és a különféle érvek latolgatása után azt a döntést hozta az önkormányzat, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot az idén nem tartják meg.

Mint hozzátette, az így felszabaduló összeget az új bölcsőde és óvoda berendezésére fordítják.

A fideszes polgármester szerint a tűzijátékot már csak azért sem támogatják, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben veszélyes is. Ráadásul a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését, mert az állatok is rosszul tűrik a durrogtatást. 

A polgármester arra kérte a tihanyiakat, hogy fogadják megértéssel a döntést.

Az elmúlt napokban-hetekben városok sora jelentette már be, hogy nem rendezik meg az augusztus 20-i tűzijátékot. Nagyrészt ellenzéki vezetésűek, de vannak közöttük kormánypártiak is. 

Ha Karácsony Gergelyen múlna, nem lenne tűzijáték – erről írt Facebook-oldalán a főpolgármester is, hozzátéve, hogy más városvezetőkkel szemben neki nincs beleszólása ebbe a kérdésbe. Ő mindenesetre a milliárdokból inkább érdemi segítséget nyújtana azoknak, akik magasabb rezsit lesznek kénytelenek fizetni a jövőben.