Tiltakozást szervez az LMP a választási bizottság akkugyáras népszavazás ügyében hozott döntése ellen

Tiltakozást szervez az LMP a választási bizottság akkugyáras népszavazás ügyében hozott döntése ellen

Tüntetők tiltakoznak a debreceni CATL akkumulátorgyár ellen 2023. március 4-én (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tiltakozást szervez a Lehet Más a Politika (LMP) a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen, amellyel a bizottság megtagadta a párt akkumulátorgyárakról szóló népszavazási kezdeményezésének hitelesítését – közölte a párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hohn Krisztina az online is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, ha az NVB jóváhagyta volna a kezdeményezést, az embereknek jogukban állt volna dönteni arról, hogy akarnak-e akkumulátorgyárat a közvetlen környezetükben. „Mivel ez nem történt meg, az LMP tiltakozó, fáklyás felvonulást szervez április 4-én Budapesten, az NVB Alkotmány utcai épülete elé” – tette hozzá az MTI által is idézett politikus.

– A tiltakozást azért szervezzük, hogy kimondhassuk, mi nem ilyen demokráciát akarunk, azt akarjuk, hogy a döntések ne politikai nyomásgyakorlásra szülessenek – jelentette ki Hohn Krisztina. Mint mondta, nem az állam által kezdeményezett „álkonzultációkra” van szükség, hanem valódi véleménynyilvánítási lehetőségre arról, szeretnék-e a magyar emberek azt, hogy „energiazabáló, vizeinket elszennyező, termőföldjeinket kihasználó és eltulajdonító” gyárakat hozzanak létre Magyarországon. Az LMP politikusa úgy fogalmazott: az emberek jó része kifejezte már, hogy „nem akar akkumulátorgyarmaton élni”.

Az ellenzéki párt fellebbezett az NVB döntése ellen, „de nincsenek illúzióink, hiszen megtapasztaltuk, hogy az elmúlt 13 évben a Fidesz teljesen leépítette a demokráciát, az emberek határozott tiltakozása ellenére is végrehajtják, amit akarnak” – mondta Hohn Krisztina.