Több száz óriásplakát fogja hirdetni, hogy nagyon is megéri az uniós tagság

Több száz óriásplakát fogja hirdetni, hogy nagyon is megéri az uniós tagság

Az ALDE Több Európa Jobban Megéri! plakátja Budapesten 2023 áprilisában (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Több Európa Jobban Megéri” címmel indít tájékoztató kampányt az európai liberális pártcsalád Magyarországon. A kampányt Berg Dániel, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) alelnöke mutatta be – közölte a Momentum politikusa kedden.

A kampány keretein belül több száz óriásplakát és citylight plakát kerül kihelyezésre, amelyek az Eurostat adatai alapján szemléltetik a nyugat-európai és magyar átlagbérek között tátongó szakadékot. Az ALDE célja, hogy a magyar polgárok így jobban megismerjék az Európai Unió által nyújtott előnyöket. „Orbán Viktor el akarja hitetni velünk, hogy az élet Nyugaton rosszabb, nehezebb. De a számok magukért beszélnek. Ugyanannyi munkáért nyugaton háromszor annyit visznek haza, mint a magyarok. Mi miért érnénk be kevesebbel?” – mondta Berg Dániel a bejelentés során.

A kampány részeként az ALDE elindította a https://www.tobbeuropa.eu/ honlapot, ahol a látogatók további információkat, adatokat és személyes beszámolókat olvashatnak arról, hogy miért éri meg a magyarok számára több Európa, valamint a jobb és szorosabb együttműködés az Unión belül.