Több mint 10 millió forintot vett ki a kasszából a dohánybolti dolgozó

Több mint 10 millió forintot vett ki a kasszából a dohánybolti dolgozó

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét egy 26 éves nő, aki a lopott pénzből utazgatott és vásárolgatott, amíg el nem csípték a rendőrök. Egy másik alkalmazott közel egy millió forintnyi terméket sikkasztott el, de őt is elfogták.

Egy 26 éves kecskeméti nővel szemben nyomoztak a megyeszékhely rendőrei sikkasztás miatt. A nyomozók úgy sejtik, hogy az asszony a tavalyi évben legalább 30 alkalommal vett ki pénzt egy dohánybolt kasszájából, ahol több éve dolgozott. Az üzlet széfje helyett egy szekrénybe rejtette a pénzt. A fiatal nőnek 4 hónap alatt 3 millió forintra sikerült szert tennie. A készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét – 5254 terméket – ráadásul meglovasította, emellett közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt ellopott – írta a Police.hu. 

A hiány a tulajnak tűnt fel, aki a kamerákat visszanézve megbizonyosodott a gyanúja felől és értesítette a hatóságot. A dohánybolthoz vonuló rendőrök fülön csípték a tolvajt, amint már bekészített a kocsijába több doboz dohányterméket és a kasszából is hiányzott. A nő nem tagadta tettét, valamint beszámolt arról is, hogy utazgatásra valami ingóságokra költötte a könnyen szerzett pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400 000 forintot, és visszaadták a tulajdonosának. Az eljárás során arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél, és elsikkasztott közel egy millió forintnyi árut. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.

Címkék: sikkasztás