Új mozgalmat indít Varga-Damm Andrea

Új mozgalmat indít Varga-Damm Andrea

Varga-Damm Andrea, a Jobbik akkori vezérszónoka beszél a büntetõ törvényköny módosítának kivételes eljárású tárgyalásán az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. július 17-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új mozgalmat indít ősszel Varga-Damm Andrea – a Jobbikból kizárt politikus ezt a Hír TV kamerája előtt jelentette be. Elmondása szerint azt a hárommillió választót célozza meg, akik nem mennek el szavazni, mert egyik párt sem szimpatikus nekik.

– Oda fogok állni, akiknél azt látom, hogy korrekt, értékalapú politizálással szeretnének 2022-ben jó eredményt elérni – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ez lehet akár a Jobbik is, ha a párt „jó útra tér”. A Demokratikus Koalíció esetében már kritikusabb volt, náluk „nagyon sok változásra lenne még szükség” ahhoz, hogy támogassa őket, bár a pártban „számtalan kiváló politikus van”.

Varga-Damm Andreának május közepén romlott meg a nyilvánosság számára is érzékelhetően a kapcsolata a Jobbikkal. A pártvezetés akkor jelentette be, hogy visszakéri a parlamenti képviselő mandátumát, miután a javaslatára szavazták meg az Országgyűlésben az állami megfigyelésről szóló fideszes törvényjavaslatot. Varga-Damm Andrea a mandátumát nem adta vissza és nem sokkal később – Sneider Tamás korábbi elnökkel és Farkas Gergellyel közösen – kilépett a Jobbik frakciójából. Végül július végén jelentette be, hogy a párt kizárta soraiból.