Újra jön a kánikula

Újra jön a kánikula

Fürdőzők a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új hét és újra kezdődik az erőteljes felmelegedés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben várható, a napsütés mellett főleg északon lesz nagy területen erőteljes a gomolyfelhő-képződés. A délkeleti megyékben a napi középhőmérséklet már meghaladhatja a 27 fokot is, ezért több helyen is a legenyhébb, citromsárga riasztást adták ki.

Napközben elszórtan kell záporra, zivatarra számítani. A legintenzívebb cellákat viharos (60-70 km/h) széllökés, kisméretű jégeső (1-2 cm körüli) és intenzív csapadékhullás (10-20 mm lehulló csapadék) is kísérheti. Az esti órákra fokozatosan lecsengenek a zivatarok, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhat aktív a légkör.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 24 fokos.

Címkék: időjárás