Újraindul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Márki-Zay Péter

Újraindul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter (Fotó: Kunhalmi Ágnes / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) bejelentette: jövőre ismét megméreti magát Hódmezővásárhely polgármesteri székéért a tavalyi országgyűlési választás ellenzéki miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – írta Gulyáságyú Média az MMM kommunikációs igazgatóságának válaszát idézve. A Márki-Zay-féle mozgalom azt is elárulta a hírblognak küldött reakciójában, hogy „a hamarosan bejegyzésre kerülő” Mindenki Magyarországa Néppárt „mindenképpen” egyedül méretteti meg magát a jövő évi Európai Parlamenti választásokon.

Ahogy azt a hvg.hu is felidézte: Márki-Zay 2018 februárjában időközi választáson nyert magabiztosan, 16 százalékot verve kormánypárti ellenfelére, és 2019-ben is hasonló eredményt ért el a függetlenként induló, ám a Fidesz által támogatott kihívójával szemben. A tavalyi parlamenti választáson Hódmezővásárhelyen Márki-Zay 12 715 szavazatot kapott, míg fideszes ellenfele, Lázár János nagyjából kétszázzal kevesebbet. Ennek ellenére alulmaradt az ellenfelével szemben a Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületéért vívott közdelemben. A lap szerint ez azt vetíti előre, hogy jövőre is nagy csata várható az önkormányzati választáson, és bár egyelőre egyetlen másik szervezet sem jelentett be jelöltet a megyei jogú városban, az is elképzelhető, hogy ellenzéki kihívója is akad majd jövőre az MMM elnökének.

A listáról a következő hónapokban dönt a párt, így várhatóan az ősz elején tudnak majd nevekkel szolgálni.

A polgármester-, és helyi képviselői választást 2024. június 9-én rendezik, egy napon az európai parlamenti választással.