Ukrán bűnözők raboltak el egy férfit Debrecenben

Ukrán bűnözők raboltak el egy férfit Debrecenben

A bántalmazáshoz használt baseballlütő bűnjellé vált a nyomozás során (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fényképes körözést adott ki a rendőrség két ukrán állampolgárral szemben, akik a gyanú szerint 2023 nyarán, egy debreceni parkolóból rabolták el haragosukat, a férfi állítólagos tartozásai miatt. A félholtra vert sértett később személyesen tett feljelentést a rendőrségen, beszámolóját sérülései is hitelessé tették. Mint mesélte, elrablói egy autóba tuszkolták, majd háromfős családhoz vitték őt, ahol négy napon keresztül tartották fogva.

A nyomozók kiderítették, hogy a két gyanúsított, S. Serhiy és F. Volodymyl már elhagyták az országot, majd arra is rájöttek, hol és kik sanyargatták az áldozatot. Adataik szerint egy háromfős szabolcsi család működött együtt az emberrablókkal – az ukrán gyanúsított kérésére egy garázsba zárták és ki is láncolták az elrabolt személyt. A sértett négy napon át egy koszos kanapén feküdt, miközben a család tagjai többször is megverték, folyamatosan családja megölésével fenyegették. A rendőrség több bűnjel között egy baseballütőt foglalt le a szabolcsi ingatlanban, ami az ütések erejétől szemmel láthatóan behorpadt.

 A 48 éves családfő és huszonéves gyerekei az ukránok anyagi követelését akarták behajtani áldozatukon, és ő a sanyargatás hatására meg is ígérte, hogy rendezi tartozásait, megszerzi a pénzt. Ennek köszönhetően engedték szabadon, a sértett első útja pedig a rendőrökhöz vezetett.

 A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói elfogatóparancsot adtak ki a két ukrán férfi ellen. Az apát, a lányát és a fiát gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat – a családnak ugyanúgy emberrablás miatt kell felelnie, mint még szabadlábon lévő ukrán társaiknak. A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, az iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.