Ungár szerint trükközött a Fidesz, hogy elkerüljék a kiemelt beruházásokról szóló népszavazást

Ungár szerint trükközött a Fidesz, hogy elkerüljék a kiemelt beruházásokról szóló népszavazást

Ungár Péter (Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Fidesz kedden elismerte, hogy őket csak addig érdekli az emberek véleménye, amíg az egyezik a kormányéval – erről írt Ungár Péter, az LMP társelnöke közösségi oldalán. Emlékeztetett: pártja népszavazást kezdeményezett a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról, ugyanis szerintük a kormány ennek alkalmazásával „épít akkumulátorgyárakat mindenhova, a helyi lakosokkal való bármiféle egyezetetés nélkül, de ennek segítségével teszik tönkre a Balatont és a Fertő tavat. A kiemelt beruházási törvény valójában annak a jogszabályba öntése, hogy ennek a kormánynak mindig fontosabb a profitérdek, mint az emberek érdeke”. Csakhogy szerinte hiába mondta ki a Kúria néhány napja, hogy lehet népszavazást tartani a kérdésben, „a Fidesz azonnal trükközni kezdett, és végül a mai napon hatályon kívül helyezte a kormánypárti többség a kiemelt beruházási törvényt, de annak minden lényeges elemét előtte átpakolták az építészeti törvénybe”.

Ungár szerint „a Fidesz pontosan tudja, hogy a magyar emberek nem értenek azzal egyet, hogy a külföldi nagyvállalatok profitja érdekében feléljük a természeti erőforrásainkat, ezért mindent megtesz, hogy elvegye az emberektől a döntési jogot”. A politikus azt ígérte, hogy meg fogják találni annak a módját, hogy ebben a kérdésben a magyar emberek mondják ki a végső szót. – Örülünk, hogy pánikba estek, örömmel nézzük a kormány kínos trükközését, de üzenjük, hogy itt legfeljebb csatákat tudnak nyerni, a háborút el fogják veszíteni, mert se igazuk, se többségük nincsen – zárta posztját.