Változik a pesti alsó rakpart közlekedése

Változik a pesti alsó rakpart közlekedése

Pesti alsó rakpart (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Lánchídtól délre folytatódik a víznyomócső-rekonstrukció, a munkálatok miatt mától változik a közlekedés a pesti alsó rakparton. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a pesti-Duna part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje.

A ma kezdődő munkák – írták – jelentős felbontásokkal járnak, emiatt a pesti alsó rakpart Jane Haining rakparti szakaszán a forgalom nem tartható fenn mindkét irányban. Északi irányban az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába továbbra is lehet haladni a Jane Haining rakparton. Az ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát lehet használni. „A két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, ennek köszönhetően sikerül a munkák forgalmi hatásait csökkenteni” – emelték ki.

A szombat hajnali munkakezdéskor déli irányban lezárják a Jane Haining rakpartot. Ezután a déli közúti irány az Apáczai Csere János utcán át halad. Az alsó rakpartra az Irányi utcánál lehet ráhajtani – ismertették. Kitértek arra is, hogy a lezárás miatt szombat hajnaltól változik a környéken közlekedő BKK-járatok útvonala is. A 105-ös és a 178-as autóbusz a Gyöngyösi utcai végállomás felé már hétvégén is a munkanapival azonos útvonalon, a Jane Haining rakparton közlekedik, így – az Erzsébet tér helyett – a József Attila utcában az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeken áll meg.

A víznyomócsövek cseréje más beruházásokkal összehangoltan valósul meg. A felújítás várhatóan 2022 augusztusáig tart – közölte a BKK.

 

Címkék: közlekedés