Varga Judit meseszép élete

Varga Judit meseszép élete

Varga Judit igazságügyi miniszter esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. A miniszter mögötti első sorban Orbán Viktor miniszterelnök (j), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k), Kövér László házelnök (b) (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy srác barna zakóban, a „kismama-underground”, séta a Sas-hegyen és egy kalitka, amelynek ajtaja nyitva van – az igazságügyi miniszter mesélt életéről.

Gyönyörű interjút adott a Képmás Magazinnak az igazságügyi miniszter, és férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A beszélgetés elején a kapcsolatuk megalapozásáról nyilatkoztak, és kiderült, hogy egy 2005-ös jogászbuliban ült le Varga Judit elé „egy srác barna zakóban”. – Ő volt Péter – árulta el a politikus, hozzátéve, hogy a fiatalember hamar ki is nyilvánította, házasodni szeretne, és gyerekeket.

Varga Judit mesélt a gyermeknevelés örömeiről is, amit ő egyszerűen csak „kismama-undergroundként” említett. Nagyon szerette életének ezen szakaszát is, a Sas-hegyi sétákat a kisfiával. – Nagyon szép a kisbabával otthon töltött időszak, de egyben nehéz is, és erről is beszélni kell – jelentette ki a miniszter asszony, aki szerint a monotonitás, a felnőtt kommunikáció hiánya sokaknak frusztráló lehet.

– Levente egyéves kora körül már vágytam arra, hogy valami mást is csináljak – vallotta be Varga Judit, és férje ebben is segítette. Hátralépett (otthon maradt a gyerekkel), hogy felesége brüsszeli karrierje beindulhasson.

– Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek – nyilatkozta az igazságügyi miniszter. 

Beszélt arról is, hogy ha az a bizonyos kalitka zárva lett volna, akkor nem érezte volna magát annyira jól, „így viszont mindig szívesen repült vissza”.

– Mikor tudja megélni a hagyományos női szerepet? – jött a kérdés, és Varga Judit így felelt: „Nagyon szeretem például leszedni az asztalt egy baráti vacsora után, hogy a férfiak tudjanak beszélgetni, szeretek elmosogatni, én tisztítom a foltokat, és szeretek csinosan felöltözni”.

De a legkedvesebb dolog, ami egyben a leghangulatosabb is az, amikor balatoni házuk konyhájában elkészítheti a nyáresti vacsorát.

Varga Juditnak és Magyar Péternek három gyermeke született.