Vasárnap is riasztották a magyar Gripeneket

Vasárnap is riasztották a magyar Gripeneket

Gripen. Képünk csak illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap az esti órákban kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Doha–Párizs-útvonalon közlekedő, francia felségjelzésű utasszállító repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légi irányítással – írja az MTI.

A Gripenek azonosították a repülőgépet, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot a polgári légi irányítással. A vadászrepülőgépek a magyar–osztrák határig kísérték az utasszállítót, ahol az elhagyta hazánk légterét. Ezt követően a géppár visszatért a kecskeméti bázisra.

A magyar vadászgépeket az elmúlt időszakban többször is riasztották már. Az elmúlt hónap elején azonosítatlan repülőeszközök miatt emelték őket a levegőbe, majd több mint egy héttel később egy bombafenyegetés miatt lendültek akcióba. Június elején pedig egy alacsonyan repülő, Beechcraft típusú, kétmotoros gépet fogtak el és kísértek a légtérben a magyar légierő gépei.