Véletlenül lehitványozták Hadházyt a Fradi Facebook-profiljával

Véletlenül lehitványozták Hadházyt a Fradi Facebook-profiljával

Szurkolók a Ferencváros–Mol Vidi mérkőzésen 2019. április 20-án (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken kisebb harc tört ki Hadházy Ákos független képviselő és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) között. Az OMSZ azért akadt ki az ellenzéki politikusra, mert az pénteken a nyilvánosság előtt egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket a Facebookon.

Hadházy ugyanis azt állította, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”. Mint az OMSZ leszögezte, „a politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án összesen, országosan 4369 feladatot látott el. A Hadházy Ákos által megosztott fényképen a 6000 közeli szám nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma”.

Hadházy Ákos  kommentet írt az OMSZ posztja alá, amelyben igyekezett tisztázni, hogy nem az életekért küzdő mentős személyzetet támadta. Bejegyzése alatt viszont váratlanul a Ferencvárosi Torna Club hivatalos Facebook-profiljával válaszolt neki valaki, aki sommásan közölte vele: „Hitvány ember vagy. Pont".

A Ferenczvárosi C-közép észrevette a furcsa kommentet, és felhívta rá a figyelmet.

Azóta a klub elismerte, hogy az FTC hivatalos oldalához hozzáférő egyik munkatársa volt figyelmetlen. „A hibát a kolléga elismerte, ezért megrovást kapott. Az ügyet az FTC lezártnak tekinti” – áll a válaszban.