Vesztegetés miatt is felfüggeszthetik Simonka mentelmi jogát

Vesztegetés miatt is felfüggeszthetik Simonka mentelmi jogát

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vesztegetés gyanúja miatt is kezdeményezték Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését – tájékoztatott csütörtökön a Legfőbb Ügyészség. A hatósági eljárás során történt bűnügyet a Központi Nyomozó Főügyészségen vizsgálják, a felfüggesztést pedig Polt Péter kérte az Országgyűlés elnökénél.

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Fővárosi Törvényszéken végül 33 vádlott ellen emeltek vádat tavaly augusztus 21-én.

A fideszes politikusnak úgy tűnik, nem volt ennyi elég, a büntetőeljárás megindítása után ugyanis pénzzel kívánta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tanúskodjon ellene, egy másik tanú pedig előre megbeszélt tárgyú vallomást tegyen.

Simonka büntetőpere október 13-án indult, ő a harmadrendű vádlott. A kormánypárti Pesti Srácok nemrég interjút közölt a politikussal, aki ebben azt mondta, szerinte törvénytelen volt az ellene folytatott nyomozás. Úgy látja, ő több beadvánnyal igazolta, hogy hamis dokumentumokat és hamis tanúvallomásokat használtak fel a nyomozás során, az indítványokat viszont az ügyészség nem fogadta el. Simonka szerint az ő levadászása volt a cél.

Szóba került az is, Orbán Viktor miként kommentálta a beszélgetésük során a büntetőügyét: „csak annyit kérdezett, hogyan bírom. Ez még februárban volt. Azt mondtam neki, hogy most már egyre jobban. Sőt, az az igazság, hogy erőt ad az, hogy hosszú évek egyoldalú támadásai után végre lehetőséget kapok arra, hogy bebizonyítsam az ártatlanságomat, és megszólalhatok.”