Vezeti a Líra sikerlistáját Bottoni Orbán-könyve, a Bookline-on a második!

Vezeti a Líra sikerlistáját Bottoni Orbán-könyve, a Bookline-on a második!

Bottoni könyve a toplisták élmezőnyében (Képernyőfelvétel: Lira.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pontosan egy hete, vasárnap este volt a zártkörű bemutatója a közösségi finanszírozással kiadott egyik könyvünknek, Stefano Bottoni olasz-magyar történész Orbán-rendszeréről szóló kötetének. A hatalom megszállottját először a kiadásban részt vevő több száz olvasónak küldtük el/vehette át a szerkesztőségünkben, aztán a hét folyamán került be a ország könyvesboltjaiba. Előbb a Líra kezdte árulni, aztán a hét második felében a Libri-boltok is kitették az újdonságok közé. E néhány nap elég volt ahhoz, hogy a vásárlók csodát tegyenek: a könyv kilőtt, és Magyarország két legnagyobb könyvkereskedőjénél is felkerült a toplisták élére!

A vasárnap reggeli órákban az állás a következő: a Bookline (ez a Libri cége) sikerlistáján Bottoni könyve a második helyen van – ott csak Jo Nesbø norvég sikerszerző új krimije, a Vérhold előzi A hatalom megszállottját. Ennél is szebb eredményt ért el a Magyar Hang által kiadott könyv a Líránál: szombat óta egyenesen vezeti a sikerlistát!

Bottoni könyve Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemben. A miniszterelnök fiatal kora óta kívánta a hatalmat, és 2010-től kimagasló politikai képességét és vezetői rátermettségét arra fordította, hogy saját képére formálja az országot. 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó, tekintélyelvű rendszerre. Ez a mű nemcsak összehasonlító történelmi elemzés, hanem számvetés és látlelet Orbán Viktor rendszeréről és mindannyiunk felelősségéről. A szerző egyébként a Könyvhéten is dedikálja a kötetet: június 9-én, péntek délután 3 és 5 óra között a Vigadó téren, a Magistra Kiadó standjánál.

A könyvről sok szó esett a Kötöttfogás extra adásában is május végén, a műsorban az író maga is jelen volt.

A könyv ára a boltokban 5990 forint, míg kiadói megrendelés esetén 5000 forint. Aki a lapunk által kiadott két további kötettel – az idén öt éves Magyar Hangot bemutató Hangoskönyvvel, illetve Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercury életét bemutató művével – együtt rendelné meg, akciónk keretében most mindössze tízezer forintért teheti meg. További részletek itt. A Könyvhéten Körmendy Zsuzsával is találkozhatnak olvasóink, ő ugyancsak június 9-én, pénteken 17-19 óra között dedikál szintén a Magistra Kiadó standjánál a Vigadó téren.