Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát

A debreceni Nagytemplom esti kivilágításban (Fotó: takacsja/Indafotó/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált egy betörő – közölte az egyházközség kommunikációs referense kedden az MTI-vel.

Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését. „Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás” írták az egyházközség közleményében.