Záporok, zivatarok és néhol erős széllökések várhatóak szerdán

Záporok, zivatarok és néhol erős széllökések várhatóak  szerdán

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon kevesebb, keletebbre sok napsütés várható – szerdai előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőttől ismét több helyen képződnek záporok, a Dunántúlon zivatarok, sőt heves zivatar is lehet. Az északnyugati szelet már csak élénk lökések kísérhetik, emellett intenzív csapadékhullás idején viharos szélrohamok is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint szerdán nem érkezik időjárási front. Alvásproblémák, fejfájás, migrén a változékony időjárás miatt azonban kialakulhat. Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek, csökken a teljesítőképesség. Délutántól országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért egyesek nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. A vérnyomás-problémákkal élők szervezetét szintén megterhelheti az időjárás. A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, a záporok, zivatarok miatt vizesek, csúszósak lehetnek az utak, környezetükben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A Dunántúlon szeles marad az idő, az lökésekkel kísért északias szél csökkentheti a menetstabilitást. A hosszabb-rövidebb napos időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás