Tippek a megfelelő kerti bútor kiválasztásához (x)

Tippek a megfelelő kerti bútor kiválasztásához (x)

A teraszok és egyéb szabadtéri terek hívogatnak minket, különösen, ha melegszik az idő. Megfelelő elrendezés esetén pedig növelik az otthonunk életterét, és hátteret adnak a szórakozásnak.

A kerti bútorok vásárlásakor tehát fontos figyelembe venni számos tényezőt, például a funkcionalitást, a kényelmet és az anyagokat az olyan alapvető szempontok mellett, mint a költség és a méret.

Készítsünk egy tervet

Mielőtt bármit is vásárolnánk, fontos, hogy átgondoljuk a kültérrel kapcsolatos elképzeléseinket. Ha nagyobb terület áll a rendelkezésünkre, akkor elhelyezhetünk kint egy étkezőasztalt székekkel; egy társalgót kanapékkal és dohányzóasztallal; és egy heverőkkel felszerelt napozórészt.

Ha nincs annyi helyünk, akkor el kell döntenünk, hogy melyik tevékenységet preferáljuk. Ha szeretünk főzni, akkor összpontosítsunk inkább arra, hogy a teret étkezési célponttá tegyük, étkezőasztallal és székekkel. Ha viszont inkább a családdal és a barátokkal szeretnénk pihenni, akkor alakítsunk ki egy szabadtéri nappalit kanapékkal.

Fontos a minőség

Bármilyen bútort is vásárolunk, azt befektetésnek kell tekinteni, és ez teljességgel igaz a kerti bútorok esetében is, ahol a mennyiség helyett mindig a minőségre érdemesebb költeni.

Itt valóban teljesül az a mondás, hogy „azt kapod, amiért fizetsz”, ezért érdemes jó minőségű darabokba fektetni, hogy elkerüljük a későbbi csalódásokat.

Hasonlóan érdekes bútorválasztási tanácsokért érdemes felkeresni a MyBútor blogját.

Könnyű kezelhetőség

Igaz, hogy a kültéri területeknek a „beltér kiterjesztésének” kell lenniük, de nem szabad, hogy a heti takarítási ütemterv részévé váljanak.

Ha olyan könnyen kezelhető darabokat választunk, amelyek bármit elbírnak, akkor biztosan élvezni is fogjuk a háznak eme részét, ahelyett, hogy egy újabb rettegett takarítási feladatnak tekintenénk. Általában a legjobb, ha ragaszkodunk az olyan anyagokhoz, mint a minden időjárási viszonynak ellenálló rattan, cédrus és a legtöbb fajta fém.

Duplázzuk meg az örömöket

A kültéri területek általában korlátozottak a bútorok számára rendelkezésre álló hely tekintetében. A tér és a funkcionalitás maximalizálásának nagyszerű módja az, ha olyan bútorokat választunk, amelyek megkétszerezhetik rendeltetésüket. Gondoljunk itt olyan padokra, amelyek rejtett tárolóval rendelkeznek, vagy ottománokra, amelyek szükség esetén extra ülőhelyként is működhetnek.

Tartozékok

Ahogy a kiegészítők az otthonon belül is nagy változást hozhatnak, ugyanez elmondható a külső térről is. A párnák például nagyszerű módjai annak, hogy egy kis színt és textúrát vigyünk ennek a külső placcnak a küllemébe, de egy napernyővel is ugyanolyan hatást érhetünk el.

Ha pedig még pluszba teraszfűtést is használunk, akkor is élvezhetjük a szabadtéri életet, amikor a nap már lement. Ezek az eszközök meleget biztosítanak, és hangulatos fényt adnak a helyiségnek, ahogy a hőmérséklet csökken.

Címkék: kert, kertes ház