Dobrev Klára: A változás elkezdődött

Dobrev Klára: A változás elkezdődött

Dobrev Klára az előválasztást értékelő sajtótájékoztatóján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció nyerte Magyarország első előválasztását – jelentették be a párt csütörtök esti sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára volt a közös nevező – mondta Molnár Csaba kampányfőnök. A miniszterelnök-jelölti megmérettetés első fordulóját megnyerő Dobrev Klára arról beszélt, hogy mindenkire szükség lesz jövő áprilisban. Nem készül tárgyalni senkivel visszalépésről.

Dobrev Klára este nyolcra hirdetett sajtótájékoztatót. A teremben a DK jelöltjei is megjelentek, akik vastapssal fogadták Dobrev Klárát, amikor belépett.

A DK az előválasztás nyertese – jelentette be Rónai Sándor szóvivő. Majd felkonferálta Molnár Csaba alelnököt és kampányfőnököt. Ő is azzal kezdett, hogy az ország első előválasztását a DK megnyerte. 

„Nyertünk kistelepüléseken, nagyvárosokban – mondta Molnár Csaba – Magyarország városainak nagyon nagy többségében.” Ezt a teljesítmény egyvalaki tudta túlszárnyalni, Dobrev Klára – tette hozzá. Dobrev Klára volt a közös nevező, utalt Karácsony Gergely szlogenjére, majd gratulált a főpolgármesternek, hogy megnyerte azt a várost, amit vezet.

Hangsúlyozta, hogy az egyéni körzetekben fog eldőlni a jövő évi választás, arra van szükség, aki ezek 80 százalékában győzni tud, őt pedig Dobrev Klárának hívják. 95-ből 76 választókörzetben Dobrev Klára nyert. Minden hatodik magyar választópolgár Budapesten él, de az tud nyerni aki a vidékieknél tud nyerni, őt pedig Dobrev Klárának hívják.

A DK képviselői 35 körzetben nyertek – ismertette az általuk ismert adatokat. – A DK és más ellenzéki pártok szavazói között is közös nevező Dobrev Klára – mondta. Örüljünk, hogy le lehet győzni Orbán Viktort és megtaláltuk ehhez a megfelelő embereket – tette hozzá.

Ezt követően Gyurcsány Ferenc állt színpadra, aki arról beszélt, hogy honnan jutott el az általa irányított párt idáig. A parlamentáris demokráciában az integráló erő a kormánytöbbséget adó legnagyobb erő és frakció – mondta. 

Ezt követően lépett a mikrofonhoz Dobrev Klára. – Köszönöm az elmúlt hónapokat – kezdte beszédét. Megköszönte az előválasztás résztvevőinek és lebonyolítóinak. – Nincsenek tévéink és rengeteg pénzünk de van 600 ezer ember, ez lesz a mi erőnk a jövő évi választáson – mondta.

Gratulált a győztes jelölteknek, de azoknak is, akik nem győztek. „Számítunk rátok, mindenkire szükségünk van jövő áprilisban” – fogalmazott.

Külön, név szerint köszöntötte a győztes női jelölteket, pártállástól függetlenül. 

Megköszönte a miniszterelnök-jelölteknek is. „Tisztességes, demokratikus, néha fűtött hangulatú kampányon vagyunk túl” – fogalmazott, reméli, hogy a következő pár hét is ilyen lesz. „Számítok rájuk, mert jövőre Orbán ellen mindenkire szükség van” – tette hozzá.

Majd a második fordulóig tartó időről beszélt, amikor ugyanazt az országjárást ígéri folytatni. „Nagyon sok erőt kaptam, még eltökéltebb lettem, a  változás elkezdődött, és folytatódni fog. Meg nem állunk addig, míg jövőre el nem mondhatjuk, hogy egy európai, magyar, demokratikus köztársaságban élünk” – zárta beszédét, melyet újra vastaps követett.

Az első újságírói kérdés arra vonatkozott, hogy mit gondol arról, hogy ő lenne a lottóötös a Fidesznek, és lesz-e tárgyalás visszalépésről, úgy válaszolt, hogy nem erről szól a választás. Én az országgal foglalkozom – mondta

És hogy mikorra várják a második fordulót? Molnár Csaba szerint még nem lehet tudni, csúszás van, ami biztos, hogy hét napos lesz, és reméli, hogy egy napon belül kiderül, hogy mikor kezdődik.

Milyen stratégiával készül a második fordulóra? A mondanivaló, az üzenet, minden ugyanaz marad a második fordulóra, utána pedig még erősebben jövő áprilisig – válaszolta Dobrev Klára.

Mit szól ahhoz, hogy Karácsony és Márki-Zay tárgyalni fog a visszalépésről? Nem szeretnék hatalomtechnikai dolgokkal foglalkozni. Azzal foglalkozzunk, kinek a vízióját érzik az emberek közelebb – mondta Dobrev Klára. Nem lesz tárgyalás visszalépésről – tette hozzá.

Nem fog fog változtatni a győztes recepten – mondta Molnár Csaba kampányfőnök.

Mi a véleményük arról, hogy a Fidesz befolyásolhatta a szavazást, hogy Dobrev Klára nyerjen? Hülyeség – válaszolta Molnár Csaba. Dobrev Klára azt tette hozzá, hogy meg kell nézni mennyien szavaztak, mennyien álltak sorba.

Kevés pénzből csináltuk a kampányt, csak a DK pénzéből, nem voltak adományozók – mondta Molnár Csaba. Arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely többet költött a kampányban.