Reagált a DK a Márki-Zay Péter által felajánlott jutalomra

Reagált a DK a Márki-Zay Péter által felajánlott jutalomra

Márki-Zay Péter a Kossuth körök első országos gyűlésén Budapesten, 2019. június 8-án (Fotó: Torkos Matild/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marki-Zay Péter szerint nem zárható ki, hogy a Fidesz mozgósít Dobrev Klára mellett az ellenzéki előválasztás második fordulójában és egymillió forintot ajánl fel azoknak, akik ezt „bizonyítják”. Nincs kétségünk afelől, hogy ahol valaki egymillió forintot ajánl fel egy lejáratókampány részeként a „bizonyítékért”, ott akadnak majd olyan tisztességtelen emberek, akik akár ennek a töredékéért is vállalni fogják, hogy lejárassák az előválasztás legesélyesebb jelöltjét – így reagált a Demokratikus Koalíció Márki-Zay Péter vasárnap délelőtti bejelentésére.

Szerintük ezért nem szabad ilyet csinálni. „Mi a  DK-ban a tisztességes versenyben hiszünk, a lejáratás nem kenyerünk. Orbán az ellenfelünk, akit le kell győzni – minden ellenzéki a szövetségesünk, akikkel együtt kell működni. Ez vezet minket” – írták.

Vasárnap reggel kezdődött és jövő szombat estig tart az előválasztás második fordulója, melyben Dobrev Klára és Márki-Zay Péter küzd egymással a miniszterelnök-jelölti poszttért.