Závecz Research: Dobrev Klára nyerte a péntek esti vitát

Závecz Research: Dobrev Klára nyerte a péntek esti vitát

Miniszterelnök-jelölti vita az RTL Klubon (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára nyerte az RTL Klubon pénteken este lezajlott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát – legalábbis erre jutott a Závecz Research. A kutatóintézet 1040 résztvevővel, a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta az eredményeket.

Az RTL Klubon bemutatottak szerint a megkérdezettek 31 százaléka úgy válaszolt, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek péntek esti vitáját Dobrev Klára nyerte meg. A második helyen 24 százalékkal Karácsony Gergely végzett, a harmadik helyezett 18 százalékkal Márki-Zay Péter lett. 11 százalékkal Jakab Péter a negyedik, 4 százalékkal Fekete-Győr András az ötödik lett.

Külön kérdés vonatkozott arra, hogy ki volt a legmeggyőzőbb, itt ugyanez volt a sorrend.

A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 63 százaléka már volt szavazni az ellenzéki előválasztáson, 29 százalék nem volt voksolni, de tervezi, hogy elmegy. A válaszadók 5 százaléka nem volt szavazni és nem is tervezi, hogy elmegy, míg 3 százalék nem adott választ.

A teljes vitát ITT nézheti végig.