Donáth Anna: A kormány az uniós pénz helyett a megszorítást választja

Donáth Anna: A kormány az uniós pénz helyett a megszorítást választja

Donáth Anna a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormánynak nem kell az EU-s pénz, inkább megszorításra készül – írta keddi Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum elnöke és Európai Parlamenti képviselője.

„Bekövetkezett – tette hozzá –, az Orbán-kormány miatt újabb EU-s pénzeket vehetnek el Magyarországtól, miközben nyakunkon a válság. Nem elég, hogy a mai napig nem kaptuk meg – a kormány hibájából – a koronavírus-járvány hatásait kezelő helyreállítási alap pénzeit, most Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa bejelentette, újabb EU-s források kerültek veszélybe, beindítják a jogállamisági mechanizmust. Mindezt úgy, hogy Hahn hozzátette: Lengyelországgal szemben nem indítanak eljárást.”

Donáth Anna szeri ezzel elég világossá vált, hogy „a magyar kormány nem hajlandó semmilyen antikorrupciós garanciát teljesíteni, és inkább lemond az uniós pénzekről. Pedig Orbán Viktor pár hete maga ismerte el, hogy gazdasági válság jön. Ezzel nem maradt más lehetőségük: mivel nem hajlandóak befejezni az EU-s pénzek elsikkasztását, így súlyos megszorításokra fognak kényszerülni a következő hónapokban. Ezt pedig mindannyian érezni fogjuk.”