Stumpf István szerint válságkezelő kormányzásra kell készülni

Stumpf István szerint válságkezelő kormányzásra kell készülni

Stumpf István (Fotó: ELTE Alumni/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hét bő esztendő helyett most egy sokkal szűkebb gazdasági mozgástér lesz jellemző Stumpf István szerint. A korábbi alkotmánybíró és még korábbi fideszes miniszter, jelenlegi kormánybiztos az Indexnek beszélt arról, hogy a megváltozott környezetet a kormánynak is tudomásul kell vennie, ezzel számol szerinte Orbán Viktor is. Itt most bizony számos kérdést újra fel kell tenni, fogalmazott Stumpf. Ennek kapcsán érdemes felidézni, hogy a választás napján rákérdeztek Orbánnál, marad-e az év második felében is a rezsicsökkentés és lesz-e megszorítás, ő pedig arról beszélt, hogy ezek a kérdések majd a választást követően fognak felmerülni. Az elmúlt hetekben többen is felvetették, hogy mind a rezsicsökkentést, mind a benzin- vagy élelmiszerárstopot kivezethetik hamarosan, mert hosszú távon nem fenntarthatóak már.

Stumpf szerint az újabb kétharmados felhatalmazás nagyon nagy felelősséget jelent, szerinte pedig ezzel a felhatalmazással és ezzel a felelősséggel a kormány élni is fog.

„A háború kellős közepén vagyunk, ami rányomja a bélyegét az energiaellátásra, hihetetlenül felszaladtak az árak, gondok lesznek majd az élelmezéssel, tehát olyan váratlan dolgokkal kell szembenéznie a kormánynak, amelyet az elmúlt tizenkét évben soha nem tapasztalt meg. ilyen értelemben az, hogy erős kormányzópárt van, és a gyors cselekvőképességhez megvan a kormány kétharmada, az lehet előny is” – fogalmazott Stumpf István.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!