Megszegte a kijárási korlátozást, lemondott Írország uniós biztosa

Megszegte a kijárási korlátozást, lemondott Írország uniós biztosa

Phil Hogan, az Európai Bizottság jelenlegi kereskedemi, korábbi mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős ír tagja egy brüsszel isajtótájékoztatón 2019. április 8-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott tisztségéről az Európai Bizottság kereskedelmi ügyekért felelős biztosa, az ír Phil Hogan. A brit közszolgálati BBC gyorshíre szerint a távozás oka, hogy Hogan hazájában megszegte a koronavírussal kapcsolatos kijárási korlátozásokat, részt vett az ír parlament golfegyesületének vacsoráján, ahol mintegy 80 vendég volt – emiatt sokan kritizálták.

A biztos ugyancsak fittyet hányt a kötelező 14 napos házi karanténra, miután hazaérkezett Brüsszelből. Az ír kormány szerint tetteivel a politikus aláásta a közbizalmat. A vacsorán való részvételről főnökét, az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyen is tájékoztatnia kellett még kedden.