Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Válság idején is 289 milliárd forint ment sporttámogatásra

Szerző: | 2021. március 22., 10:02 | Gazdaság

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Diósgyõri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó-mérkõzés Miskolcon a diósgyõri stadionban 2020. október 25-én. Diósgyõr-Puskás Akadémia 3-0 (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szinte napra pontosan egy éve már annak, hogy az Orbán-kormány a hazánkat is elérő koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet első sportcélú kiadásáról döntött. A tavaly március 20-án átcsoportosított 514 millió forintnak azóta 561-szeresét szórta ki a kormány a költségvetésből erre a célra – számolt be az Mfor.hu.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, 2020. március 20. és 2021. március 19. között – a koronavírus-járvány és válság idején – ugyanis a kormány összesen 288,6 milliárd forintot csoportosított át rendeleti úton sporttal összefüggő célokra.
Ez azt jelenti, hogy fejenként a tavaly foglalkoztatott kicsivel több mint 4,6 millió magyar 62-62 ezer forintja a sportra ment el.

Összehasonlításképpen: a szóban forgó 288,6 milliárd forint közel 40 milliárddal több pénz, mint amennyit 2021-ben a kormány lakásépítési támogatásokra betervezett a költségvetésbe (ez a tétel 249 milliárd). A kormány évente közel ennyit, 283 milliárd forintot költ rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra. Továbbá az összeg több, mint amennyit a munkanélküliek segélyezésére (álláskeresési járadék) és a közmunka-programokra összesen szán a kormány.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus


Kipipálják

Kipipálják

Az Alkotmánybíróság a rokkantsági ellátások kapcsán tulajdonképpen azt mondta ki, hogy van határ: Magyarország polgárai nem lehetnek teljesen kiszolgáltatva a jogalkotó kénye-kedvének.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest