Alaposan megdrágulnak a balatoni szállások idén nyáron

Alaposan megdrágulnak a balatoni szállások idén nyáron

Strandolók a Balatonnál (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az rtl.hu összeállítása szerint 250-300 ezer forintnál kezdődnek a legolcsóbb háromcsillagos szállodák az egyik legnagyobb szálláshirdető portálon, ha egy négyfős család egy hétre utazna a nyáron Balatonhoz. Háromcsillagos szállodákat all inclusive ellátással, találni 700-800 ezer forintért is. A négycsillagos hotelekben 350 ezertől indulnak az árak, de van szállás másfél millióért is. Ötcsillagos szállodát nem találni egymillió forint alatt a megadott időpontban. Nagyok a különbségek, és még nem tudni, hol állnak meg az árak nyárig.

A szállodák mellett a magánszállásadók is valamivel nagyobb forgalommal számolnak.

Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke szerint a foglalások alapján 7-8 százalékos drágulás várható.

Azért vannak olyan turisták is, akik kifejezetten jól járnak, jegyzi meg az rtl.hu, azok, akik euróval fizetnek. A forint gyengülése miatt nekik még olcsóbb is lehet a nyári magyarországi szállás a tavalyinál.