Elfogyhat az oxigén a Boeing 737-es gépein

Elfogyhat az oxigén a Boeing 737-es gépein

A LOT Boeing 787 Dreamlinere (Fotó: Lot.com, Adam Kopec)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hibás kapcsoló okozhatja a problémát, a vállalat arra kéri a légitársaságokat, hogy nézzék át a repülőket.

Az amerikai szövetségi légi közlekedési hatóság, az F.A.A. felszólította a légitársaságokat, hogy vizsgálják át a használatban lévő, több mint 10 ezer Boeing 737 repülőjüket, egy hiba miatt ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy út közben egyik pillanatról a másikra szinte teljesen elfogy az oxigén a gépről - írta a 444.hu a New York Times cikke alapján.

A probléma a gépek egyik légnyomást szabályozó kapcsolójával lehet, ennek meghibásodása miatt hirtelen, bármilyen jelzés nélkül nagyon alacsonyra eshet az oxigén szintje az utastérben és a pilótafülkében. Ennek természetesen végzetes következményei lehetnek, hiszen a pilóták elájulhatnak és elveszíthetik az irányítást a gép fölött.

Eddig még szerencsére egyszer sem fordult elő, hogy útközben hibásodott volna meg a kapcsoló, de a hatóságnak jelezték, hogy a tesztek során három különböző Boeing 737 modellnél is meghibásodott ez az alkatrész. 

Címkék: Boeing, hiba