Figyelemre méltó fejlesztéseket ígért korábban az új MÁV-vezér

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint arról néhány napja beszámoltunk, vezércsere várható a MÁV élén. Mostanra kiderült, hogy Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Homolya Róbertet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát nevezte ki az eddigi elnök-vezérigazgató, Dávid Ilona helyére. Utóbbi sem marad állás nélkül, őt a Volán-társaságok újraszervezésére kérte fel a miniszter asszony.

Érdemes megnézni, mit ígért a MÁV fejlesztésével kapcsolatban korábban Homolya Róbert. – Négy-öt éven belül jelentős, mindenki számára jól érzékelhető változások lesznek a MÁV-nál – nyilatkozta a Vasutas Magazin 2017 áprilisi számában az akkor még létező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésfejlesztésért felelős államtitkáraként.

Az interjúban emlékeztették, hogy 2016 végén – még közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztosként – Egerben jelentette be, hogy 2022-ig mintegy 3700 milliárd forintból bővül, illetve megújul hazánk gyorsforgalmi és vasúthálózata. Akkor azt mondta, 2022-ig már rövid az idő, de ennél hosszabb távon azt szeretné, „ha a törzshálózaton, a főbb vonalakon és az elővárosi közlekedésben is dinamikusabb és ütemesebb lenne a menetrend, és a jelenleginél nagyobb sebességgel közlekednének a vonatok”.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar felújításáról elmondta, ezekre a célokra 2-2 milliárd forintot szán a kormány, s jó eséllyel nemcsak a műemlék épületekhez nyúlnak hozzá, de műszaki korszerűsítésre is sor kerül. 2022-ben már gőzerővel folyhatnának a munkálatok.

Ezen túlmenően fontosnak tartotta összehangolni a vasúti és az autóbusz-menetrendet, s egy régi kormányzati ígéretet is felelevenített, miszerint a vasúti és az autóbusz szolgáltatást egyetlen menetjeggyel lehet majd igénybe venni. – Ezt a célt szolgálná a nemzeti elektronikus jegyrendszer, amelynek megvalósítására 2022-ig összesen 16-17 milliárd forintot költene a kormány – tette hozzá. Szavai szerint az új rendszer információi alapján át lehet majd tekinteni a vasúti kedvezmények komplex rendszerét is.