Közel 1,7 milliárdért újíthatja fel a kormánybiztos cége a Szegedi Egyetem egyik épületét

Közel 1,7 milliárdért újíthatja fel a kormánybiztos cége a Szegedi Egyetem egyik épületét

Nemesi Pál gazdaságfejlesztési kormánybiztos az egyik Facebook-videójában (Fotó: Nemesi Pál Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert a gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége – számolt be a hírről a helyi Szegeder.hu hírportál nyomán az RTL Klub híradója. Mint a beszámolóból kiderült, ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának épületét újíthatja fel a Ferroép Zrt., amelynek Nemesi Pál a vezérigazgatója. A RTL Híradó riportja szerint a tenderen volt ennél kedvezőbb ajánlat is, de Nemesi cégének pályázata több pontot kapott.

– Nemesi cége tavaly szintén 1,7 milliárdos közbeszerzést nyert, és a Szegedi Tudós Akadémia 1,9 milliárdos beruházását is ez a cég kezdte el, ez viszont félbemaradt, az állam ugyanis nem adott pénzt a megnövekedett költségekre. Nemesi Pál 2019-ben a Fidesz támogatásával Szeged polgármesteri címéért is indult Botka Lászlóval szemben, tavaly ősszel pedig Orbán Viktor nevezte ki kormánybiztossá – írta cikkében a 24.hu.

A Szegeder.hu szerint a jogi kar épülete egyébként is kalandos helyzetű: már 2018-ban el akarták kezdeni a felújítást, azonban halasztgatva lett egészen addig, amíg 2019-ben a viharos szélben le nem szakadt az épület tetejéről egy bádoglemez. „Ez – mivel életveszélyes volt – el lett távolítva, később pedig ideiglenesen kijavították a hibát. Azonban a tanítás még ekkor sem tért vissza az épületbe, a felújítást sem kezdték el: A sérülés miatt újra kellett terveztetni a beruházás egy részét. Továbbá a mostani európai uniós ciklus kifutási ideje is 2022 végéig tart, így addig kellene elkészülnie, ha le akarják hívni a forrásokat rá” – írták.

– A kivitelező minden munkarészt megkapott, egyben kell letolni a „jogi kar” felújítását. A kivitelezés alá eső munkaterületen régészeti megfigyelést is kell végezni, de ez a Móra Ferenc Múzeum dolga – jegyezte meg a helyi hírportál.