Elindult a koncertprogram Tusnádfürdőn, szombaton Orbán Viktor is színpadra áll

Elindult a koncertprogram Tusnádfürdőn, szombaton Orbán Viktor is színpadra áll

A Maszkura és a tücsökraj együttes koncertje a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 18-án. (MTI/Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Maszkura és a tücsökraj koncertjével elkezdődött a koncertprogram kedden este a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn.

Az egyhetes programsorozat „nulladik” napja a beköltözés és készülődés jegyében telt. A zenei programot a Maszkura és a tücsökraj nyitotta meg, őket a Magna cum Laude követte a Petőfi színpadon. A nap a készülődésről szólt, a táborlakók sátraikat próbálták minél biztosabban kikötni, amiben egy-egy erősebb széllökés komolyan akadályozta őket. A szervezők a színpad előtti területet „padolták”, készítették fel az esetleges esőre. A büfék, lacikonyhák, kifőzdék működtetői is a helyükön voltak már, sorok kanyarogtak előttük – írja az MTI.

A szerdán kezdődő közéleti beszélgetéseknek otthont adó rendezvénysátrakat is berendezték, a legtöbb helyszínen már kedden délután a helyükre kerültek a pódiumok, székek, dekorációk. A 32. Tusványos harminc helyszínen mintegy 500 programmal várja az érdeklődőket. A koncertek mellett idén is nagy hangsúlyt kapnak a politikai és közéleti előadások: szerdától szombat délig időszerű politikai kérdésekről tartanak pódium- és kerekasztal-beszélgetéseket. A biztonságpolitika mellett a kiemelt témák között szerepel az energiaválság és a nemzetpolitika is.

Mint megírtuk, a négy nap alatt előadást tart több magyarországi és romániai magyar politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány számos tagja, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke is. Az biztos, hogy Németh Szilárd rezsibiztos, Fidesz-alelnök már a helyszínen van, a közösségi oldalán posztolt róla.

A rendezvénysorozat zenei nagyszínpadán, a Petőfi színpadon vasárnap hajnalig tartanak a koncertek. A hét folyamán a Pál Utcai Fiúk, a Quimby, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Parno Graszt, Péterffy Bori és a Love Band, a Republic és az Ismerős Arcok is fellép.