„Ezt még érted sem tesszük meg Viktor!” Van, amit még Orbánnak sem néznek el az erdélyi rajongói

„Ezt még érted sem tesszük meg Viktor!” Van, amit még Orbánnak sem néznek el az erdélyi rajongói

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor három napig Erdélyben, az RMDSZ-nek kampányol, finoman szólva is felemás sikerrel. A Demeter Szilárd által gründölt, Fidesz-kritikusnak cseppet sem mondható kolozsvári netes lap, a Főtér szerdán „...és Orbán Viktor kimondta: az RMDSZ listájára kell szavazni május 26-án” című tudósítása alatt elszabadultak az indulatok.

Csak néhány hozzászólás, változtatás nélkül: 

„Ezt még érted sem tesszük meg Viktor!”

„Ne utáltasd meg magad Viktor!!! Mert edig becsültem a munkádat!!! De eszt nem kerheti tülünk senki, ha fenne fenet eszik is!!! Eszt már nem!!!”

„SOHA, SOHA, SOHA... Udmr Soha többé. Az Udmr nem egyenlő az erdélyi magyarsággal. Még akkor se ha Viktor mondja.” (az UDMR az RMDSZ román neve – a szerk.)

Sógor Csaba: Elmaradt a problémák kibeszélése a Néppártban | Magyar Hang

„Ez az Orbán megutáltatja magát az erdélyi magyarság egy részével – én ezért biztosan többet a fideszre sem szavazok!”

„Mi jöhet még, románul kampányol az UDMR-nek?”

„Ha nem úgy ugrálnának ahogy a tolvaj korrupt PSD és Dragnea diktál, lehetne róla szó … így kizárt. Nem fogok öngólt rúgni magamnak :) sajna.., nem szavazok indirekt a PSD-re és senkire aki összeáll velük, se Alde se Rmdsz se senki. Tönkreteszik az országot. Ritkán van esélyünk szavazni, legalább akkor legyünk éberek.”

„Azt mondja meg valaki, hogyan lehetséges Budapesten Brüsszelt, Sorost vádolni, támadni, majd Erdélyben a Soros-lista jelöltjét támogatni nekik jobb kezet nyújtva. Mi ez ha nem átverés és hazaárulás Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr! Miközben a jobbik határvédelmi programját saját országvédelmi programként tálalni ...... 30 évig nekik is lehet hinni Erdélyiek majd kiderül hova vezet ez az út .. Siratófalat majd hiába emeltek!”

A nemzeti ügyek hóhérai | Magyar Hang

„Ez mély volt Viktor... nem is gondoltuk volna... ezért kár volt a (nem)kormánygépet begyújtani és elröfögni odáig”

A hozzászólók azt is sérelmezik, hogy Orbán egy friss, nagy visszhangot kiváltó botrány, az Úz-völgyi magyar katonatemető románok általi meggyalázásának ügyéről azt mondta, hogy „nem kíván beavatkozni a vitába”.

Sokatmondó az is, hogy a Kelemen Hunorral, az RMDSZ-vezetőjével közös miniszterelnöki sajtótájékoztató videója alatt négyszer annyi a nemtetszést jelző ikon, mint a pozitív.

Magyar katonai temetőt nyúltak le a romániai hatóságok | Magyar Hang

Az erdely.ma csütörtök reggel Ejnye, Miniszterelnök Úr! címmel közölt jegyzetet. Ebben ezt írja a szerző, Tókos Levente: „Amúgy ellennénk az ön migránspolitikájával vagy Soros-ellenes plakátkampányával, nagyokat nyerítünk örömünkben, mikor egy milliócska leesik nekünk is Anyahonból, de! Miniszterelnök úr! Ismét rájuk szavazzunk?! (…) Egy gondolkodó erdélyi magyar ember bizony ezúttal nem fogadja meg az ön parancsát. A legkevesebb az, hogy az erdélyi magyar nem megy el szavazni vagy érvénytelenül szavaz. Az RMDSZ szempontjából a legrosszabb, ha a szavazat egy-egy román pártnál landol. (…)  Az erdélyi magyar ember most nem ezt várta öntől. Az erdélyi magyar ember Kolozsvárról, Igazságos Mátyás szülővárosából igazságot várt. Az erdélyi magyar ember azt várta, hogy Kolozsváron az ön szavai ostorként csapnak majd a román politikumra, igazságszolgáltatásra s igen, az RMDSZ-re is! Azt várta az erdélyi magyar ember, hogy teljes mellszélességgel kiáll Beke István és Szőcs Zoltán ügyében és ennek hangot is ad! Azt is várta az erdélyi magyar ember, hogy az ön első útja az Úz-völgyi katonai temetőbe visz, ahol a nemzetközi sajtó jelenlétében, az ott történt temetőgyalázás ellen hallatja nemtetszését! Azt várta az erdélyi magyar ember, hogy ön rászóljon az RMDSZ-re: fejezzék már be a kétkulacsos politikát!”

Itt is érdekesek a hozzászólások, most csak egyet emelünk ki közülük: „Hát ennyire nem hülye a nép, kár annak nézni! A nép lát, a nép emlékezik, a nép sokáig tűr. De ha egyszer túlfeszítik a húrt, és többé már nem engedi magát kihasználni, akkor a nép megindul. Na, akkor már késő lesz temetőt és börtönt látogatni, mert ott aztán kő kövön nem marad!”