Az oltakozás Lola T-je

Az oltakozás Lola T-je

Kerényi Attila háziorvos beoltja páciensét az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina második adagjával a háziorvosi rendelõjében Nyírtelken 2021. március 12-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oltási sebesség. Csodálatos egy kifejezés ez, György Istvánnak köszönhetjük. Az országos oltási munkacsoportot vezető államtitkár annak kapcsán „tényként és nem győzelmi jelentésként” mondta ezt, hogy hazánk „Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét diktálja”. Majd országokat mondott a hanyatló Nyugatról, amiket hazánk, az oltakozás eme végtelen végsebességű Lola T-je „messze megelőz”. Amúgy viccen kívül jó, hogy ez így van, csak hát ez nem a felülről irányított logisztikai bravúrok sorozatának, hanem a kivéreztetett egészségügy dolgozóinak és az ő hősies helytállásuknak köszönhető.

Egyébként napok óta tolja is ezt az arcunkba az ismert politikai okokból Magyar Nemzetre átnevezett kormánylap: ott virít még a laptetőnél is feljebb az uniót lepipáló magyar adat. Mindez amúgy persze igaz is, csak ha az EU-nak már nem is, de Európának még része Nagy-Britannia, ahol lényegesebben jobban állnak az oltással, mint idehaza: ott a felnőtt lakosság felét már beoltották.

De hagyjuk is most a briteket és figyeljünk Németországra, hiszen az hagyján, hogy őket is lehagytuk átoltottságban, de György István szerint egyenesen figyelik a mi módszerünket és gondolkodnak azon, hogy bevonják a háziorvosokat is az oltásba. Üdvös és dicséretes, hogy a liberális genderlobbi béklyójában vergődő NSZK (Német Szövetségi Kalifátus, ugye) kellő szerénységgel és alázattal tanulja meg tőlünk, hogy mi is az a szervezés. Ha összeszedik magukat ezek a germánok, még a végén dolgozhatnak is az autógyáraink szalagja mellett a betanított munkásaik a bajor no-go zónák peremén felhúzott gyárakban – ahonnan persze magyar tőkések talicskázzák majd haza a profitot. Sőt, talán egyszer kiépítik a wifit is.

De komolyra fordítva: ott is része lesz majd az oltási tervnek, hogy a falvakba hadsereg buszai mennek ki? Mert György szerint nálunk igen. És megjegyzem, hogy ez bizony egy jó ötlet. Két dolgot fűznék csak hozzá: szép és egyben sokadik beismerése ez annak, hogy mennyire magára lettek hagyva a falvaink. Mert ha vannak ott háziorvosok, akkor mi szükség a honvédségi kivonulásra? Vagy esetleg a háziorvosaink lettek magukra hagyva? Erre is láttunk példát az utóbbi időszakban. A másik észrevétel pedig a honvédségi busszal kapcsolatban, hogy nevezhetjük akárhogy, mozgathatjuk akárhova, kirendelhetünk Orbán Viktor mániájának beteljesítésként akármennyi egyenruhást a fehérköpenyesek mellé – ez bizony egy oltópont lesz. Ami ugye nem elég, hát látjuk a németeknél is, ott is gondolkoznak, hogy átveszik a magyar módit és bevonják a háziorvosokat az oltásba.

Mindegy, a lényeg, hogy György István szerint nincs káosz, jól szervezett az oltás. Csak azt nem tudom, hogy ezt tényként mondta, vagy győzelmi jelentésként.