Az Orbán Színház bemutatja

Az Orbán Színház bemutatja

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében december 6-án késő este. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - a benzinárstopot megszünteti - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán / MTI/Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pardon, hogy a Facebook posztommal nyitok, de ha már egyszer sikerült összefoglalni a kormányzati kommunikációt, akkor most újrahasznosítom – amúgy a propaganda se tesz mást, ha történik valami, ugyanazt az üzenetet tolja valamennyi felületén.

Íme: „Tehát a hétfőn életbe lépett, Magyarországra nem vonatkozó korlátozás miatt volt benzinhiány már szerdán, továbbá a jövő februártól érvényes, ránk szintén nem vonatkozó szankció miatt kellett kivezetni az üzemanyag hatósági árát most december elején, amelynek bevezetését a háború miatt elszálló energiaárak indokolták az orosz agresszió megindulása előtt hónapokkal korábban.”

És akkor a vonatkozó gyűjtemény a kormányzati nyilvánosság lelőhelyeiről:

Hirado.hu: Változások jönnek a benzinkutakon – a szankciók miatt kivezetik a benzinárstopot

Origó: A brüsszeli szankciók miatt kell kivezetni a benzinárstopot

Magyar Nemzet: A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Összes vidéki napilap: A kormány szerint egyértelműen az elhibázott brüsszeli szankciók idézték elő a helyzetet, amelyben meg kellett hozni ezt a döntést.

Mandiner.hu: A szankciók miatt megszűnik a benzinárstop

Demokrata.hu: Gulyás Gergely: A szankciók miatt kell kivezetni az üzemanyagárstopot

És akkor egy kis valóság a végére: „A Mol továbbra is orosz vezetékes olajból látja el az országot. Ezt pedig eddig is olcsóbban kaptuk. A kormány indoklása tehát nem fedi a valóságot – fogalmazott az Index megkeresésére Holoda Attila energetikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy kedd este bejelentette a kormány: kivezetik a benzinársapkát.”

Mindenesetre remek színjáték ez már megint, kár, hogy nem csak nézői, hanem elszenvedői is vagyunk.