Ha Magyarországra jössz, nem veheted el az utcaképünket

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el az utcaképünket

Balatonőszöd (Fotó: Wikimedia / Szemes Elek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasvillával támadtak a Google utcaképeket készítő autójára Balatonőszödön. Nem, nem ő volt. Hanem egy 51 esztendős férfi rágott be még márciusban, mivel nem akarta, hogy bekerüljön a globális utcatérképbe. Az elkövető a felvételeket készítő autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, amely működésképtelenné vált. 

Bevallom őszintén, hogy ha tettével nem is értek egyet, de megértem az elkövetőt – jómagam is remegő kézzel kattintottam a mi utcánkra, hogy nem éppen kisgatyában szaladtam-e ki a postáért, amikor meglátogatott minket a Google. De nem, semmi extra, az egyik képen még tél van, a másikon meg már nyár, vicces ide-oda kattintva elgondolkodni az idő múlásán. 

Azért reményeim szerint a Google masinája a beroskadás előtt még készített néhány kockát, amint „a személyes adatok védelmének érdekében speciális eljárással elhomályosított” ábrázatú vasvillás férfi dühösen közelít a gépjármű felé – tutira nemzetközi zarándokhellyé válna az érintett kilométerszelvény, és hát, ne csak a lombkorona nélküli lombkoronasétánnyal vegyünk már részt a világ unortodox turizmusának vérkeringésében.