Jó hír az autósoknak!

Jó hír az autósoknak!

MOL benzinkút a Könyves Kálmán körúton (Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 Jó hírt kaptak az autósok, érdemes lesz pénteken a benzinkútra sietni – lelkendez az Index címlapos anyagának címében, én meg, hogy na, máris érkezik a kormányzatilag belengetett 480-as? Ám japán szuperexpresszként (majdnem Rákosrendezőn átrobogó Intercityt írtam, ám az nem jön, késik, nem robog) hasító gondolatfoszlány ez csupán, mert ennyire sebesen még ez a kormány sem csap le a sajátjaira (MOL-részvények, osztalék, egyetemi alapítványok), szóval akkor a világpiac lesz a hunyó, ott történhetett valami, ami miatt érdemes lesz pénteken a benzinkutakra iparkodni. Hogy azért akkora mozgások nem szoktak lenni, elhessegetem, nem akarok ünneprontó lenni, ha már az Index szerint érdemes lesz pénteken a benzinkútra teperni.

Nyitom a cikket, hogy azt mondja: „Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 6 forinttal, míg a dízelért bruttó 4 forinttal fizetnek majd kevesebbet a benzinkutak. Ez a csökkentés várhatóan a kutak áraiban is megjelenik (...)”.

És mekkora szerencse, hogy már benzines vagyok, a gázolajos öreg Lanciával szívhatnám a fogamat, mint az ötöslottón négytalálatot elért ezüstérmes fogadó, hogy hát jó-jó, de azért...

Számolok: 60 literes a tankom, nagyjából félig van, így, ha pénteken a benzinkútra sietek, akár 180 forintot is megspórolhatok, már amennyiben a csökkenés a kutak áraiban is megjelenik. Jó az a féltank, keveset járok, elvagyok vele két hétig, a sarkon Fedél Nélkült áruló fiatalember, veszek tőle egy lapot.