Mehet-e Karácsony Gergely Székelyudvarhelyre?

Mehet-e Karácsony Gergely Székelyudvarhelyre?

Székely zászlót kap Karácsony Gergely (Forrás: Gálfi Árpád/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székelyudvarhelyen születtem, sok embert ismerek most is onnan, látom, amiket posztolnak a legnagyobb közösségi oldalon. Június vége előtt elszabadultak az indulatok: ritkán látni annyi gyalázkodást, felháborodást, minősíthetetlen fröcskölődést, mint amennyit kiváltott az a tény, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere váratlanul megjelent Székelyudvarhelyen.

Mindez egy fotóból derült ki: valaki lesifotósként lekapta őt az utcán, aztán a helyi polgármester, Gálfi Árpádról is kikerült egy kép, amelyen ő látható Karácsony, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és mások társaságában egy tetőteraszon.

A székely atyafiak felmondtak minden mantrát, amivel az M1 és egyéb propaganda-orgánumok etetik őket évek óta: megszentségtelenítette a szent földjüket a sorosista dollárbaloldali liberális hazaáruló, stb. A helyi polgármester volt kampányfőnöke-tanácsadója nyilvánosan hamut szórt a fejére, hogy valaha ezt az embert segítette – azt írta, hányingere van egykori munkaadójától, és bocsánatot kért Székelyudvarhely lakosságától! A botrányt érzékelve a polgármester (ő volt az egyébként, aki Facebookon akarta megszavaztatni, hogy fogadhatja-e Márki-Zay Pétert) kármentésbe kezdett, és a politikusi oldalán elmagyarázta a „túltengő diplomáciai érzékenységben szenvedőknek”, hogy a testvérvárosaikat hívták meg a városnapokra, nem a politikai elvbarátaikat. Székelyudvarhelynek tizenhat testvértelepülése van, köztük Budapest is, mindegyik delegációját meghívták. Az is írta: „Budapest főpolgármesterének egy székely zászlót ajándékoztam, hogy véletlenül se maradhasson székely zászló nélkül a fővárosi városháza.” Nem kell mondanom, ebből is baj lett, mert a kommentelők szerint biztosan a szivárványos zászló mellé fogja kitenni, ha egyáltalán kiteszi.

Itt tartunk: 2023-ban, a határok nélküli Európai Unióban megkérdőjelezik azt, hogy egy kétmilliós város választott vezetője elmehet-e a testvérvárosába Székelyföldre. Ne legyenek kételyeink, mindez a jelenlegi kormány mérgező propaganda-kampányának eredménye: a megvadított, Orbán-imádó székely atyafiaknak fogalmuk sincs arról, hogy a székely zászló évek óta ott van a Főpolgármesteri Hivatal bejáratánál, és arról sem hallottak sokan, hogy Trianon századik évfordulójának napján a Karácsony vezette Budapesten egy percre leállt a fővárosi közösségi közlekedés azért, hogy kifejezzék a főváros fájdalmát a döntés felett. Ezek a dolgok nem férnek bele a Fidesz-által propagált kirekesztő narratívába, ezért ez erdélyi magyarok nem is tudnak róla – aki nem fideszes, az csakis a magyarság ellen áskálódó féreg lehet, semmi más.

Karácsony egyébként a Transtelexnek a székelyföldi látogatás kapcsán adott interjúban arról beszélt: Székelyudvarhelyen az emberek egyébként kedvesek voltak vele, szelfiket kértek. Ezek szerint a székely atyafiak is csak fotelforradalmárok, a kommentekben keménykednek, aztán az utcán már mosolyognak az „ellenségre”.

Mindenesetre elég mélyre kerültünk, nehéz lesz innen.