Nagy ember nagy rendszerhibával

Nagy ember nagy rendszerhibával

Varga Judit és Orbán Viktor a portói EU-csúcs előtt (Forrás: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lehet könnyű most Rogán Antalnak. Erőt mutatna és ezért akár fel is vonulna Bayer Zsolt publicista, nehogy Novák Katalin lemondása és Varga Judit közéletből való távozása miatt azt érezze az ellenzék, hogy eljött az ő idejük. Igen, ám, de a Békemenetek megszervezéséért felelős Csizmadia László CÖF-vezér szerint az elnök asszony és a korábbi igazságügy miniszter távozása olyan „történelmi tanúságtétel, amely bármely utcai demonstrációnál előbbre mutat”. Mindeközben az összevont propagandacsatornák betelefonálós gumiszobájában, a Paláverben azért rimánkodnak a fideszes magszavazók, hogy a kormánypártok ne fogadják el Novák lemondását, „történelmi tanúságtételét”, ami az általuk bálványozott Orbán Viktor elbocsátó videója nélkül nem történt volna meg.

Sajnálják azt is, hogy nem nézhetik tovább annak a Varga Juditnak a samponreklámnak és szuverenitásvédelmi társadalmi hirdetésnek egyaránt beillő bejegyzéseit, akinek a korábbi férje úgy veszi védelmébe exfeleségét, hogy közben „családi részvénytársaságnak nevezi Magyarországot. És nagy valószínűséggel most nem az „Apró-Dobrev-Gyurcsány-klánra” céloz. Magyar Péter  olyan sztorikat mesél el a NER belső működéséről, hogy azok miatt az ellenzék a nemzetbiztonsági bizottságot szeretné összehívni, de még Orbán Viktort is célba veszi, mikor – idézve valakit – úgy beszél a kormányfőről, hogy vannak „nagy emberek nagy hibákkal”. Sőt, később a jelenleg a bíróságon zajló Völner-Schadl ügy kapcsán is a miniszterelnökre irányítja a közvélemény figyelmét. Orbán Viktor pedig hallgat. Negyedik napja nem posztolt semmit a közösségi médiára. Úgy látszik, a mérések szerint most nem segít sem a műparaszt disznóvágás, sem a gumicsizmás akcióhősködés, sem a bárgyú trollkodás.

Ezt a káoszt kellene most Rogán Antalnak és apparátusának nagyon gyorsan egy kék plakátra felírható tőmondattal megszüntetnie. A szlogennek olyan elemi erővel kell bírnia, hogy minden fideszes azonnal tudja, most akkor kit is kell gyűlölnie. Ne legyen kétsége senkinek: megoldja majd a feladatot, mert hát mindig van lejjebb. Most lesz párnapnyi csetlés-botlás, de utána jó eséllyel valami elképesztően undorító kampányt indít majd a kormány. Rogán Antalnak (és az önök adójából fizetett plakátoknak) köszönhetően az utolsó zsákfaluban is tudják majd, hogy kitől védi meg őket újra Orbán Viktor. Annak ellenére, hogy a kabinet környékén alighanem tökéletesen tisztában vannak vele, hogy ez a kegyelmi botrány nem más, mint a „nagy ember nagy rendszerének a hibája”. Mert akár az eljárásba belenyúlva felülről olajozták K. Endre kegyelmi ügyét, akár az államigazgatás alsóbb szintjei vannak olyan állapotban, hogy ez a kérelem át tudott csúszni, annak egy az eredője: az, hogy az állandó központosítástól és a kényszeres összezárástól ez a rendszer szép lassan felpuhult, ellustult és megrohadt. Úgyhogy jó nagy plakátok kellenek majd a nagy embernek mindennek az eltakarásához.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!