Két új könyv a karácsonyi szezonra a Magyar Hangtól

Két új könyv a karácsonyi szezonra a Magyar Hangtól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén tavasszal indult, de már az ötödik és hatodik kötetnél tart a Magyar Hang Könyvek sorozat: Lányi András Menekülés a győztesek táborából esszékötete és Albert Levente Magyar vírusa már kedvezményes, 4000 forintos áron megrendelhető a kiadótól webshopunkban, és kapható a boltokban is. A köteteteket akciósan, ajándéktárgyainkkal kombinált csomagokban is megvásárolhatja.

Lányi Andrást olvasóinknak nem kell bemutatni, írásaival rendszeresen találkozhatnak hetilapunk hasábjain. A menekülés a győztesek táborából egy válogatás, de nem csak a Magyar Hangban megjelent esszékből a 2019-2023 közötti időszakból.

Magáról a kötetről a szerző így fogalmaz: „A győztesek táborából nem én menekülök, én ott sohase jártam. Az igazságra mondják ezt: úgy érhetjük el, hogyha parányi súlyunkat mindig a mérleg könnyebbik serpenyőjébe vetjük. Ez a könyv politikáról szól és a második ezredforduló után íródott, ezért ökológiai politikáról lesz benne szó, tehát Magyarországról. Mert az embernek nem »környezete« van, hanem otthona, hazája. Meg azért is, mert máshoz nem értek. Kell-e mondanom, hogy ezt a valamit nem az ország határai választják el a világ többi részétől, hanem egy küszöb. Ingerküszöb. Ami idebenn történik, az sokkal jobban fáj. Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelynek hosszú idő után először adatott meg, hogy itthon teremtsen magának normális életet, de meg se próbálta vagy kudarcot vallott vele. Erre nincs mentség. Ezért minden magyarázat, ami tőlünk származik, gyanús. Olvasó, légy óvatos!”

Az akkumulátor- és gépkocsigyártó nagyhatalom a szerző szerint ugyanazon az ócskavastelepen végzi nemsokára, ahol a vas és acél országa rozsdásodik. Az Oroszországban és Kínában dühöngő diktatúra utolsó európai csatlósa ugyanúgy a történelem szégyenpadjára kerül, mint példaképe, az eggyel ezelőtti keresztény nemzeti kurzus. Miért kell ennek így lennie? Miért mindig a rossz oldalra állunk, miért engedelmeskedünk lelkiismeretlen urainknak, miért idomítjuk a hátgerincünket olyan készségesen a rajtunk taposó csizma talpához? Miért nem akarjuk tudni ezekre a miértekre a választ? - az író-filozófus könyve ezeket a kérdéseket boncolgatja.

Másik szerzőnk, Albert Levente Marosvásárhelyen született 1974-ben, élt Kanadában, Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Indonéziában, de itthon van otthon feleségével és négy gyermekével.

Novellái, és a kötet végén helyen kapó kisregénye egy már nem is annyira abszurd Magyarországról szólnak, ahol a megye II-es csapat pályája mellett disznót vágnak, máshol meg majdnem a polgármester feleségéről vagy a szeretőjéről nevezik el az új sportkomplexumot. A 10 millió szövetségi kapitány országában nincs reality show bulvár nélkül, de tényleg vírusfertőzés az oka a magyar foci hanyatlásának? A falu igyekszik méltón fogadni a vendégcsapatot, elvégre ott játszik a Képviselő Úr fia. És bár a Sport- és Pénzügyminisztérium Stratégiai Labdarúgó Tanácsa folyton ülésezik, Albert Levente szatírái nemcsak a futballról szólnak, hanem a mamelukoktól a rokonokon át H. Kovács törzskocsmájáig ívelő világunkról is.

Albert Leventét Kultúrtáj című videós műsorunkban is láthatják. A két könyv (kiegészülve másik újdonságunkkal, a NERnia krónikáival) kedvezményes csomagban is megvásárolható a webshopunkban. Illetve egyéb könyves csomagokat is ajánlunk, akár pólóval vagy más ajándéktárggyal kombinálva.

Mindkét könyv kapható digitális formátumban is – a Magyar Vírus elérhető itt, a Menekülés a Győztesek táborából pedig itt.