Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orban lehet a román miniszterelnök

Szerző: | 2019. október 15., 16:46 | Külföld

Miután a világ jelentős részén összekeverik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban ugyanúgy hívhatják a kormányfőt.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Teljes őrület: miután a világ jelentős részén összekeverik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban Orbán lehet a miniszterelnök. Budapesten, ugye, Orbán Viktor, Bukarestben pedig Klaus Johannis államelnök felkérte ma Ludovic Orban liberális pártvezért arra, hogy próbáljon kormányt alakítani, miután egy bizalmatlansági indítvánnyal a múlt héten megbuktatták Viorica Dancila baloldali kormányát. A  Nemzeti Liberális Párt a legnagyobb ellenzéki erő jelenleg Romániában.

HIRDETÉS - AIP

Az államfő egyébként kemény szavakkal ostorozta a korábbi, PSD-vezette kormányokat: szerinte sokat ártottak az országnak, nekik tulajdonítható a krízis, amelyben Románia van. Johannis szerint komoly esély van arra, hogy létrejöjjön egy, a liberális párt köré szerveződött új kormány, mely az előre hozott választásokig elvezetheti az országot. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Ludovic Orban megköszönte az államfő megelőlegezett bizalmát, és arról beszélt, az új kormányt a becsület, a hozzáértés és a közösség iránti elhivatottság fogja jellemezni. A legfontosabb lesz számukra a gazdasági és költségvetési egyensúly visszaállítása, de fontos az ország szállítási infrastruktúrájának a fejlesztése is – Romániában van ugyanis a legkevesebb autópálya az egész Európai Unióban. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Románia


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest