Orbán megkoszorúzta Minszkben a szovjet időszak ikonikus emlékművét

Orbán megkoszorúzta Minszkben a szovjet időszak ikonikus emlékművét

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Videót töltött fel Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára Európa utolsó klasszikus diktatúrájában, Belaruszban tett pénteki látogatásáról.

A belarusz diktátornál, Aljakszandr Rihoravics Lukasenkánál tett hivatalos útja alkalmával a magyar miniszterelnök megkoszorúzta a belarusz fővárosban, Minszkben a Győzelem terén a szovjet időszak ikonikus emlékművét, a Nagy Honvédő Háború emlékművét.

Orbán Viktor egy másik útja alkalmával, 2017-ben Pekingben szintén megkoszorúzta a Tienanmen téren a kommunisták hősi emlékművét.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2955122981259446/

Nem árulja el a külügy, rákérdezett-e Orbán az emberi jogok helyzetére Minszkben | Magyar Hang

A diplomáciában szokásos udvariaskodásról adott hírt az MTI Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és Európa utolsó diktátoraként számon tartott Aljakszandr Lukasenka délelőtti találkozóját ismertetve. A két politikus egyetértett abban, hogy nincs politikai érdekütközés a két ország között. Orbán Viktor ugyanakkor lehetőséget lát a politikai együttműködés szorosabbra fűzésében, illetve a gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.