Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás

Szerző: | 2021. január 09., 18:48 | Külföld

Ferenc pápa a karácsonyi misén (Fotó: Vatican.va)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták. Az MTI által is idézett katolikus egyházfő jelezte, hogy előjegyeztette magát az oltásra. Úgy vélte, erkölcsileg mindenki számára kötelességnek számít, hogy beolttassa magát.

HIRDETÉS - AIP

A pápa hangsúlyozta: nem éri meg az oltás megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”. A 84 éves Ferenc pápa bejelentette, hogy Vatikán Államban jövő héten kezdődik az oltás.

Az egyházfőt a járvány olaszországi terjedése kezdete óta többször is tesztelték – március és június között nem találkozott a hívőkkel. A Vatikán jelenleg is interneten keresztül közvetíti a szentatya beszédeit és miséit. Ferenc pápa a Canale5 olasz kereskedelmi televíziónak adott exkluzív interjút, amelyet vasárnap este sugároznak. Ebben többek között más vatikáni témákról és az amerikai belpolitikai eseményekről is beszél.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ferenc pápa, koronavírus, koronavírus-járvány, Vatikán, védőoltás


Halálos vonatbaleset Újfehértónál

Halálos vonatbaleset Újfehértónál

Meghalt annak a traktornak a vezetője, amely két vonattal is ütközött kedden Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A Mávinform azt közölte, hogy az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest