A kárpátaljai hatóságok szerint nincs garancia arra, hogy nem lesz újabb légicsapás

A kárpátaljai hatóságok szerint nincs garancia arra, hogy nem lesz újabb légicsapás

Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója (Fotó: Закарпатська обласна державна адміністрація / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem érkezett hír áldozatokról a Kárpátalját ért kedd esti rakétatámadás után – közölték a kárpátaljai hatóságok vezetői. A Kárpátalja.ma beszámolója szerint Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) vezetője és Roman Hudak, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltségének vezetője tartott sajtótájékoztatón, amelyen elhangzott: a volóci rakétatámadás helyszínét ellenőrzés alatt tartják, a tűzoltóknak 3 óra alatt sikerült megfékezni a támadás következtében keletkezett tüzet. Áldozatokról nem érkezett hír.

Mikita szerint nincs arra garancia, hogy ne ismétlődjön meg egy újabb légicsapás a megye ellen. – Az ellenség szándéka az, hogy megbénítsa a közlekedési infrastruktúrát – fogalmazott, az OVA vezetője, kiemelve: a vasúti csomópontokat az emberek evakuálására és a humanitárius segélyek szállítására használják Ukrajna kritikus helyzetben lévő területeiről.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedd este csapódott be bomba a magyar határtól körülbelül száz kilométerre lévő Volóc közelében.