A vendéglátó Erdogan tűzszünetre szólított fel a béketárgyalás nyitányaként

A vendéglátó Erdogan tűzszünetre szólított fel a béketárgyalás nyitányaként

Recep Tayyip Erdogan Isztambulban 2017. április 16-án (Fotó: Reuters/Murad Sezer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali tűzszünetre szólította fel Ukrajna és Oroszország képviselőit Recep Tayyip Erdogan török elnök a hadban álló felek tárgyalását megnyitó beszédében, amelyet a televízió is közvetített. Mint mondta, mindkét félnek feladata, hogy véget vessen ennek a tragédiának. Úgy fogalmazott, hogy az orosz és az ukrán tárgyalópartnerek között Isztambulan kezdődő tárgyalások megnyitják az utat az országok vezetőinek találkozójához. Szerinte eljött az ideje, hogy a tárgyalások konkrét eredményt hozzanak – írja az osztrák Die Presse című lap.

A BBC szerint Erdogan azt is elmondta, hogy a tisztességes békének nem lesz vesztese. A háború folytatása senkinek sem előnyös.

Mint arról hírfolyamunkban írtunk, helyi idő szerint 10 órakor kezdődik a hadban álló felek közötti béketárgyalás újabb fordulója. A delegációk már megérkeztek Isztambulba. A tanácskozáson – az eddigi információk alapján – tanácsadók, hivatalvezetők képviselik az országokat.

Szakértők szerint előzetesen úgy nyilatkoztak, hogy kevés az esélye a megegyezésnek a lényegi kérdéseket érintően.