Ámokfutás Kanadában: legalább 10 embert megöltek

Ámokfutás Kanadában: legalább 10 embert megöltek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 10 embert megöltek és 15-öt megsebesítettek egy késes támadásban Kanadában vasárnap - írja a BBC. Az első gyilkosságról helyi idő szerint vasárnap kora reggel, 5 óra 40 perckor értesültek, majd újabb és újabb bejelentéseket kaptak egy Weldon nevű településről és környékéről, Saskatchewan tartományból. A környéken, ahol a támadássorozat történt, körülbelül 200 őslakos él.

A feltételezett elkövetők, Damien Sanderson és Myles Sanderson még szökésben vannak, a hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy fel vannak fegyverezve és veszélyesek. Nagy területen folyik a hajsza utánuk. A rendőrség azt közölte, hogy az áldozatok egy részét kiválasztották, de a többieket véletlenszerűen támadták meg.

Justin Trudeau miniszterelnök azt közölte, hogy megdöbbentette és lesújtotta a támadások híre, a tetteseket pedig felelősségre kell vonni.