Az osztrák kormány tagjai felajánlották egyhavi jövedelmüket jótékony célra

Az osztrák kormány tagjai felajánlották egyhavi jövedelmüket jótékony célra

Sebastian Kurz (Fotó: Sebastian Kurz Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák kormány tagjai felajánlották egyhavi nettó jövedelmüket jótékonysági célra egy általuk meghatározott szervezetnek az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben – közölte Sebastian Kurz kancellár és Werner Kogler alkancellár az APA osztrák hírügynökséggel az MTI beszámolója szerint.

A Néppárt (ÖVP), illetve a Zöldek politikusa hozzátette, hogy a felajánlás a társadalmi összefogás jele, a részleteket pedig a következő napokban ismertetik. – Minden miniszter és államtitkár jól átgondoltan fogja odaadni egyhavi nettó jövedelmét olyan szervezeteknek, amelyek fontos szerepet játszanak abban, hogy közös erővel a lehető legjobban átvészelhessük ezt a válságot – hangsúlyozta Kogler.

A kancellár fizetése havi bruttó 22 327 euró, ennek nettó összegét, több mint 11 ezer eurót kap egy általa kiválasztott szervezet. Werner Kogler alkancellár 19 640 euró bruttó keresetéből 10 ezer eurót kap kézhez havonta, arról mond le a kiválasztott szervezet javára. Az adomány teljes összege, vagyis az osztrák kormány tagjainak nettó jövedelme összesen 162 ezer euró – írta internetes kiadásában az Österreich című lap, amely úgy tudja, hogy Alexander Van der Bellen államfő is felajánlja egyhavi fizetését. A köztársasági elnök 24 516 eurót keres bruttó, ami nettó 12 858 euró.

Itthon nemrég emelkedett a parlamenti képviselők fizetése, a bruttó alapbérük márciustól 989 700 forintról 1 103 400 forintra nőtt. Az MSZP ezután jelezte, hogy képviselőik – ahogy eddig, úgy ezután is – a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba utalják a Fidesz által kiutalt fizetésemelést. A Párbeszéd pedig a megemelt fizetésükből segélyalapot hoz létre, amelynek összegét teljes egészében a koronavírus-járvány károsultjainak megsegítésére és a védekezésre fordítjuk.