Az ukránok minden eddiginél hevesebben támadják Donyecket, miközben jelentős orosz ellentámadásra számítanak

Az ukránok minden eddiginél hevesebben támadják Donyecket, miközben jelentős orosz ellentámadásra számítanak

Ukrajnai mentőcsapatok munka közben.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz agresszorok és az általuk támogatott szakadárok által megszállt Donyeck város egyik oroszok által odaültetett polgármestere arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg 2014 óta nem látott hevességű támadást indított a térség ellen. Az ukrán hírszerzés bejelentette, hogy januárban jelentős orosz offenzíva várható.

Eközben délebbre az oroszok indítottak újabb tüzérségi támadást Herszon ellen, a városban így totálisan megszűnt az áramszolgáltatás. Az ukrán felszabadító erők novemberben foglalták vissza Herszont, ami az egyetlen olyan ukrán nagyváros volt, amit az oroszok képesek voltak elfoglalni a februárban indított inváziójuk során.

A herszoni katonai igazgatás illetékese szerint 86 találatot kapott a város az elmúlt 24 órában. Legalább három ember meghalt a támadásban, egyikük egy nyolcéves fiúcska.

Kijevbe újabb generátorok és az áramellátást segítő berendezések érkeztek, amelyek valamelyest erősítik a főváros éppen csak működő áramellátását, ami létfontosságú az egyre keményebbé váló tél közepette.

Címkék: ukrajnai háború