Belgiumban már kötelező majomhimlő-karantént vezetnek be

Belgiumban már kötelező majomhimlő-karantént vezetnek be

Mikroszkóp (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világon elsőként Belgium vezetett be kötelező karantént a majomhimlő-fertőzések miatt, amelyek az elmúlt napokban számos országban megjelentek – írja a Daily Mail, amelyet a 24.hu szemlézett.

A belga hatóságok 21 napos karantént rendeltek el azoknál, akiknél beazonosították a betegséget. Az egészségügyi hatóság eddig három esetet regisztrált az országban, az elsőt még pénteken jegyezték fel. Mindhárom fertőzés egy antwerpeni fesztiválhoz kapcsolható.

Világszerte immár 14 ország erősítette meg a vírusos betegség feltűnését. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg hamarosan további eseteket is jelentenek majd. Eddig kilenc európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában találtak fertőzötteket. A majomhimlő korábban főként Közép- és Nyugat-Afrika távoli részein fordult elő.

Mint megírtuk, már a szomszédban, Ausztriában is majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek. 

A jelenlegi ismeretek szerint a vírus enyhébb megbetegedést okozó variánsáról van szó, amely nehezen terjed emberről emberre.