Dobrev Klára EP-alelnök lehet?

Dobrev Klára EP-alelnök lehet?

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára Brüsszelben 2019. május 29-én (Fotó: Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudni ugyan, hogy melyik pártcsalád hány vezető tisztséghez juthat a július elején újjáalakuló uniós képviselő-testületben, de ha kellő számú helyet a szociáldemokrata frakció tölthet be, akkor Dobrev Kláráé, a Demokratikus Koalíció EP listavezetőjéé lehet az Európai Parlament egyik alelnöki széke – írja a Népszava.

A lap értesülései szerint az EP Szocialisták és Demokraták frakciója – amely mellett néhány napja döntött a DK a liberálisokkal szemben –, illetve a frakcióvezetés számára prioritás Magyarország, ezért szeretnék Dobrev Klárát az alelnöki székben látni. Hogy mi lesz az eredmény, azt ma még nem tudni, hiszen jelenleg zajlik az egyezkedés a pártcsaládok között a tisztségek elosztása ügyében. Biztosat csak azt követően lehet tudni, ha a parlament július eleji alakuló ülésén megválasztották az alelnököket.