Egy férfi több gyereket is megkéselt Dél-Franciaországban

Egy férfi több gyereket is megkéselt Dél-Franciaországban

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin a Twitteren jelentette be, hogy egy férfi több személyt, közöttük gyerekeket is megsebesített egy késsel Franciaország délkeleti részén. A támadás a 130 ezer lakosú Annency egyik parkjában történt.

A New York Times szerint egyelőre nem ismeretes a sérültek állapota, illetve hogy vannak-e halálos áldozatok. A férfi indítéka, illetve az áldozatul esett gyerekek életkora is ismeretlen.

A belügyminiszter szerint a gyanúsítottat elfogták. Egy helyi képviselő szerint a férfi egy játszótéren támadta meg a gyerekeket. A rendőrség azt közölte, hogy a Jardins de l’Europe parkban indított művelet jelenleg is folyamatban van, és azt kérték a lakosoktól, hogy ne menjenek a helyszín közelébe.

Bár a férfi indítékai még nem ismertek, a források megjegyzik, hogy az utóbbi években számos szélsőséges iszlamista terroristamerénylet történt Franciaországban, amelyeket magányos késes támadók követték el. Ezeket a támadásokat sokkal nehezebb megakadályozni, mint a nagyobb szervezést, logisztikai előkészületeket, illetve lőfegyverek és robbanószerek beszerzését igénylő nagyobb léptékű támadásokat.