Egy szakportál szerint orosz milliárdosé lehet a luxusjacht, amin Mészáros Lőrincék nyaraltak

Egy szakportál szerint orosz milliárdosé lehet a luxusjacht, amin Mészáros Lőrincék nyaraltak

Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án.
(Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Fotó: Vasvári Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Superyachtfan nevű hajós szakmai portál szerint egy orosz milliárdosé lehet a Rose d'Or nevű luxusjacht, amin Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát fotózta le a 444 fotóriportere – vette észre a hvg.hu.

A cikk szerint a 64 éves Konsztantyin Sztrukov kazah–orosz bányamágnásról van szó, aki elsősorban aranybányákból gazdagodott meg, és a Rose d'Or mellett egy másik Sanlorenzo gyártmányú jacht, a Reve d’Or is az övé. A hajós portál szerint a jacht tulajdonlása egy magyar lízingcégen keresztül történik, de hogy annak mi a neve, az nem derül ki a leírásból. Sztrukov jelenleg a 2133. helyen áll a leggazdagabbak listáján a Forbes szerint, vagyonát 1,3 milliárd dollárra becsülik.

A hvg.hu ugyanakkor felhívta a figyelmet: nem zárható ki, hogy Sztrukov csupán a jacht előző tulajdonosa, és a nyilvánosság számára elérhető internetes adatbázisban még nem frissítették a hajó tulajdoni lapját. 

A 444 hétfőn közölt képeket Mészáros Lőrincről és feleségéről, Várkonyi Andreáról, amint az akár 27 milliárd forintot érő luxusjachton pihennek. Ennek kapcsán Várkonyi azt nyilatkozta a Blikknek: „Nem gondolom, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, így vagyunk ezzel mi is, ráadásul a családtagjaink nem közszereplők, de ez természetesen nem rontotta el a nyarunkat. Igyekszünk minél többet pihenni, feltöltődni, mielőtt visszatérünk a munkába”.